Pompoensoep met sinaasappelsap

Pompoensoep met sinaasappelsap

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Pompoensoep met sinaasappelsap

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kilo (Hokkaido) pompoen
    • 30 g verse gemberwortel
    • 1 ui
    • 2 tl Blue Band Iedere Dag
    • 250 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 250 ml
    • 250 ml
    • 4 el Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 1 mespuntje suiker (optioneel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de pompoen doormidden of in vieren; verwijder de pitten en draden. Snijd de pompoen in smalle parten en vervolgens in blokjes. Schil de gember en hak fijn. Pel en snipper de ui.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een (soep)pan. Fruit de ui hierin glazig. Voeg de pompoen en gember toe en bak kort mee.
  3. Schenk de kookroom, de bouillon en het sap in de pan. Laat nog 20 minuten zachtjes koken, tot de pompoen gaar is. Pureer de soep van het vuur met de staafmixer. Breng de soep op smaak met wat zout, peper en eventueel wat suiker. Verdun de soep eventueel met een extra scheut bouillon tot de gewenste dikte.
  4. Schenk de pompoensoep in 4 kommen en lepel er wat Finesse voor Verrijken over.

Tip: gebruik Hokkaido pompoen, die hoef je niet te schillen en dat scheelt veel werk.

Misschien vind je dit ook wel lekker!