Pompoentaart met kip

Pompoentaart met kip

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Pompoentaart met kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries) (ontdooid)
    • 200 g gerookte kipfiletreepjes
    • 50 g walnoten (grof gehakt)
    • 2 tl
    • 250 ml
    • 1 kleine pompoen (ca. 750 g)
    • ingevette springvorm (24 cm ø) (rasp of keukenmachine)
    • 5 eieren
    • 125 g geraspte jonge kaas
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Bekleed de vorm met het deeg. 

  3. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de helften. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd de pompoen in parten en rasp grof met een handrasp of in de keukenmachine.

  4. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas, de tijm en zout en peper naar smaak. Schep er de pompoen, de kipreepjes en de walnoten door. Schep op de deegbodem.

  5. Bak de pompoenquiche in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

Misschien vind je dit ook wel lekker!