Pompoentajine met gehaktballetjes

Pompoentajine met gehaktballetjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Pompoentajine met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 1 bakje gehaktballetjes
    • 1 rode ui (in halve ringen)
    • 1 kaneelstokje
    • verse basilicum (of munt)
    • 2 el Becel Olie Blend
    • 200 ml
    • 2 tenen knoflook (in plakjes)
    • 400 g pompoenblokjes (koelvers)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan of tajine de olie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan.

  2. Fruit de uiringen en de knoflook in het bakvet. Schep de pompoenblokjes erdoor en bak 2 minuten mee.

  3. Voeg de gehaktballetjes, het sinaasappelsap en het kaneelstokje toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof de pompoen en gehaktballetjes in 15 minuten zachtjes gaar. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen.

  5. Roer de couscous met een vork los en verdeel over 4 borden. Schep er de pompoentajine op en bestrooi met de basilicum of munt.

Met dit recept voor pompoentajine kun je eindeloos variëren, probeer bijvoorbeeld ook eens deze tajine met kip of deze met bloemkool.

Handig! Zo schil, ontpit en snijd je het best een pompoen

Misschien vind je dit ook wel lekker!