Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Portobello's gevuld met een kruidige quinoasalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 portobello's
    • 150 g
    • 2 sinaasappelen (sap en geraspte schil)
    • 3 lente-uien (gesnipperd)
    • 50 g gedroogde abrikozen (gehakt)
    • 3 el (gehakt)
    • 75 g (verkruimeld)
    • 4 el olijfolie
    • peper
    • zout
    • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
    • 2 tl
    • 10 druppels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pers de sinaasappels, rasp de schil van 1 vrucht. Snipper de lente-uitjes en de knoflook. Hak de abrikozen en de peterselie, verkruimel de feta. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Vinaigrette: meng in een kom het sap van 1 sinaasappel met de knoflook, de granaatappelsiroop, het zout en de peper. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en roer goed. Voeg eventueel wat citroensap toe. Zet opzij.

  3. Bestrijk de paddenstoelen met olijfolie. Rooster ze 10 minuten in de oven. Haal de portobello's uit de oven en zet even opzij.

  4. Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de graantjes met de rasp en het sap van de sinaasappel, de lente-uitjes, de abrikozen, de peterselie en de feta. Roer 1 eetlepel vinaigrette door de salade. Zet opzij.

  5. Verdeel de salade over de portobello-paddenstoelen. Serveer met de resterende vinaigrette.

Misschien vind je dit ook wel lekker!