Potjesvlees

Potjesvlees

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Potjesvlees

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 2 kipfilets (dubbele)
    • 500 g kalfsfilets
    • 2 konijnfilets
    • 1 citroen
    • 2 sjalotten
    • 8 blaadjes (van 3 g)
    • 1 dl azijn
    • 2 kruidnagels
    • 4 blaadjes
    • 4 takjes
    • 1 tl roze peperbes
    • peper
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de konijnfilets, de kipfilets en het kalfsvlees in stukken.

  2. Pel de sjalotten en snijd in stukken. Leg de sjalotten met de tijm, de laurier en de kruidnagels in een grote pan. Leg er, in laagjes, de verschillende soorten vlees bij. Kruid telkens lichtjes met peper en zout. Giet er de azijn bij en zoveel water dat alles net onderstaat.

  3. Breng het geheel aan de kook. Laat 30 to 35 minuten zacht sudderen. Het vlees moet goed gaar zijn.

  4. Haal het vlees uit de pan en schep het in een terrine. Laat het kookvocht inkoken tot er net genoeg overblijft om het vlees mee te overgieten.

  5. Laat de gelatineblaadjes 10 minuten weken in koud water. Zeef het ingekookte kookvocht en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Proef en kruid eventueel met peper en zout.

  6. Leg een paar laurierblaadjes en een paar plakjes citroen op het vlees en strooi er de roze bessen over. Giet het kookvocht bij het vlees. Laat afkoelen op kamertemperatuur en vervolgens een nacht opstijven in de koelkast.

  7. Serveer met bruin brood, boter, mosterd en augurkjes.

Misschien vind je dit ook wel lekker!