Preirisotto met zalm

Preirisotto met zalm

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Preirisotto met zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 ml
    • 1 sjalot (gesnipperd)
    • 100 ml droge witte wijn
    • 2 el olijfolie
    • 1 l visbouillon
    • 300 g risotto
    • 2 blikjes zalm (à 213 g) (uitgelekt)
    • 3 el basilicumblaadjes
    • 2 preien (in ringen)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de sjalot. Bak de prei 1 minuut mee.

  2. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn in de pan en laat de rijst de wijn opnemen.

  3. Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst ook de bouillon zachtjes kokend opnemen. Roer regelmatig en voeg nieuwe bouillon toe als de vorige bijna helemaal is opgenomen. Kook de rijst op die manier in 15-20 minuten gaar.

  4. Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Voeg de kookroom met de zalm aan de risotto toe en verwarm nog 1 minuut.

  5. Breng op smaak met peper. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en bestrooi met de basilicumblaadjes.