Provençaalse groenterol met tonijn

Provençaalse groenterol met tonijn

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Provençaalse groenterol met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 el olijfolie
    • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    • 1 aubergine (in blokjes)
    • 1 krop sla (lollo bianco en/of rosso)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 courgette (in halve plakjes)
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 4 el olijven naar keuze
    • 1 el balsamicoazijn
    • 10 plakjes bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
    • 3 tomaten
    • 1 bakplaat bekleed met bakpapier
    • 2 blikjes (à 185 gr) tonijn in olijfolie (in stukjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Aantal kcal: 424 p.p.

  2. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 30 x 40 cm.

  4. Snijd de tomaten in reepjes en verwijder de zaadlijsten. 

  5. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui aan. Bak de courgette en aubergine 5 minuten mee. Schep er de tomaat met de tonijn, de kruiden en zout en peper naar smaak door.

  6. Verdeel de groenten in een brede baan over het deeg. Vouw de zijkanten over de vulling en rol op.
  7. Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat. Maak met een scherp mes insnedes in de bovenkant. Smeer het deeg dun in met ei. Bestrooi met een beetje extra provençaalse kruiden. 

  8. Bak de rol in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

  9. Maak intussen de sla schoon en maak aan met de resterende olijfolie, de balsamicoazijn en de olijven.

  10. Serveer de groenterol met de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!