Provençaalse kipfilet met rucola

Provençaalse kipfilet met rucola

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Provençaalse kipfilet met rucola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui
    • 6 zongedroogde tomaatjes (in olie)
    • 4 kipfilets
    • 100 g rucola
    • 1 el balsamicoazijn
    • 1 kg vastkokende aardappelen in partjes
    • 22 g Provençaalse kruidenmelange voor kip
    • 6 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met de kruidenmelange en laat het 10 minuten intrekken. Kook de aardappelpartjes in een bodem water met zout in 10 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de kipfilets in 10-12 minuten gaar.

  3. Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de aardappelpartjes in 8 minuten goudbruin en knapperig.

  4. Klop een dressing van de laatste 2 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper. Meng de rucola met de ui, de tomaatjes en de balsamicodressing.

  5. Verdeel de kipfilets met de salade over 4 borden en serveer met de aardappelpartjes.
  6. Aantal kcal: 575 p.p.