Provençaalse rollade

Provençaalse rollade

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Provençaalse rollade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg varkensrollade
    • 2 teentjes (gepeld)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 courgette (in plakjes gesneden)
    • 2 blikken tomatenblokjes (400 g)
    • zout en peper
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    • 1 tl verse tijm of majoraan
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wrijf de rollade in met de kruiden en met zout en peper. Snijd de teentjes knoflook in de lengte in reepjes. Maak met een scherp mes een aantal kleine inkepingen in de rollade en stop hierin telkens een reepje knoflook.

  2. Verhit de vloeibare margarine en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Braad het vlees rondom aan en draai het vuur laag. Schenk er dan voorzichtig 1 dl heet water bij en laat het vlees in ca. 40 minuten gaar worden.

  3. Neem het vlees uit de pan. Fruit de uisnippers in het achtergebleven braadvet, voeg de plakjes courgette toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes met vocht toe en breng alles aan de kook. Strooi tijm of majoraan over de saus. 

  4. Leg het vlees terug in de pan en laat het nog 10 minuten zachtjes stoven. Keer het vlees tussentijds om.

  5. Snijd de rollade in plakken en schep de saus erover. Serveer het vlees op de borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!