Pruimencrumble met honing en kaneel

Pruimencrumble met honing en kaneel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Pruimencrumble met honing en kaneel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g
    • 25 g
    • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 500 g pruimen (of gedroogde pruimen die niet hoeven te worden geweld)
    • 50 g
    • 2 el
    • 0.5 el kaneelpoeder
    • 2 el maizena
    • ovenschaal (ondiep)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C/gasstand 6.
  2. Meng het tarwe- en volkorenmeel met een snufje zout en suiker in een beslagkom. Meng de margarine erdoor totdat het mengsel op grof broodkruim lijkt. Dit kan ook in de keukenmachine worden gedaan. Dek van boven af en zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Halveer de (gedroogde) pruimen, verwijder de pitten en doe in een steelpan. Voeg de honing en kaneel toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken en roer zo nu en dan. Leng de maizena aan met een eetlepel koud water en voeg toe aan de pruimen. Laat 3 minuten koken.

  4. Doe de gekookte pruimen over in de ovenschaal en verdeel er de crumblelaag over. Bak de crumble 35 minuten in de oven.

  5. Serveer de pruimencrumble warm of koud.