Quiche lorraine

Quiche lorraine

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Quiche lorraine

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g tomaten
    • 150 (Zwitserse kaas)
    • 1 ui
    • 200 ml crème fraîche halfvet
    • 4 eieren
    • 250 g gerookte spekblokjes
    • 5 el olijfolie
    • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
    • 1 tl nootmuskaat
    • 6 plakjes bladerdeeg
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de spekblokjes uit. Meng de eieren met de crème fraîche en de kaas. Schep er de spekjes, de nootmuskaat en zout en peper naar smaak door.

  3. Schenk het ei-roommengsel in de vorm. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35 minuten goudbruin en gaar.

  4. Meng de tomaat met de uiringen, de laatste 3 eetlepels olijfolie, de kruiden en zout en peper naar smaak. Serveer de quiche met de tomatensalade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!