Quiche met asperges en ham

Quiche met asperges en ham

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Quiche met asperges en ham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g gekookte ham
    • plukje verse oregano
    • 2 eieren
    • peper
    • zout
    • 300 g
    • 1 eidooier
    • margarine
    • 180 g margarine (koud)
    • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken
    • 70 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 4 witte asperges
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Voor het deeg: Zeef de bloem met een snufje zout. Snijd de margarine in stukjes. Meng de boterstukjes met de vingertoppen door de bloem en kneed tot een kruimelige massa. Voeg de parmezaan en de eidooier toe en meng. Voeg 4 eetlepels water toe en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie. Zet minstens 30 minuten in de koelkast. 

  3. Rol het deeg uit. Beboter een quichevorm en beleg met het deeg. Snijd de randen eventueel bij. Bedek met bakpapier en bakbonen. Bak de taartbodem 12 tot 15 minuten. 

  4. Schil de asperges en breek de taaie uiteinden eraf. Kook ze in 8 tot 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Schep ze uit de pan en laat uitlekken. 

  5. Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de taartbodem. Verdeel de asperges over de ham. Klop de eieren los met de room. Roer de parmezaan erdoor. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel over de asperges. Bak de quiche 30 minuten in de oven. Werk naar smaak af met verse oregano. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!