Quiche met broccoli en kaas

Quiche met broccoli en kaas

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Quiche met broccoli en kaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)
    • 2 el
    • 1 ui
    • 200 g broccoli
    • 1 tomaat
    • 200 g Emmentaler kaas
    • 5 eieren
    • 250 ml crème fraîche
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Leg de plakjes deeg versprongen op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze dun uit. Bekleed de taartvorm ermee. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem afkoelen.

  3. Pel en snipper de ui. Maak de broccoli schoon en verdeel in kleine roosjes. Was en snijd de tomaat in plakjes. Rasp de kaas fijn. Klop de eieren los en klop de crème fraîche erdoor. 

  4. Verhit de vloeibare margarine en fruit de ui goudgeel en glazig. Voeg de broccoli, de inhoud van het bouillonketeltje en 2 eetlepels water toe. Breng alles aan de kook en laat 5 minuten zachtjes stoven.

  5. Verdeel de broccoli over de quichebodem. Bestrooi met de kaas en leg er de tomatenplakjes op. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.

  6. Variatietip: vervang in deze quiche de helft van de Emmentaler kaas door verkruimelde feta. Of verdeel plakken mozzarella over de broccoli en leg daar de plakken tomaat op.

Ook een goed idee: Quiche met ham en prei

Liever iets lichters? Probeer eens deze heerlijke broccolisoep!

Lees ook: Zet het seizoen op tafel: Broccoli

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!