Quiche met groene asperges

Quiche met groene asperges

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Quiche met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje groene asperge
    • 125 g cherrytomaatjes
    • 1 rode ui
    • 100 g
    • 1 pakje hartig taartdeeg (diepvries)
    • Blue Band Finesse voor Koken (1 flesje)
    • 4 eieren
    • 1 blokje Knorr Basisbouillon
    • olijfolie (of zonnebloemolie)
    • 1 Knorr Flavour Pot (Smaak: Mediterraanse Kruiden)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC (hete lucht). Bekleed een springvorm (Ø 25 cm) met het deeg (niet helemaal tot de bovenrand, maar tot halverwege). Snijd de ui in halve ringen en snijd de asperges in de lengte doormidden en halveer ze vervolgens.
  2. Verhit in een koekenpan twee eetlepels (olijf)olie en roerbak de asperges samen met de ui half gaar.
  3. Breng in een pannetje de room aan de kook en voeg hier de bouillon en de inhoud van de Flavour Pot aan toe. Haal de pan van het vuur en roer één voor één de eieren door het mengsel (let op: laat de room eerst een minuutje afkoelen).
  4. Schik de asperges samen met de ui in de vorm en schenk hier bovenop het eimengsel. Halveer de cherrytomaten en leg deze bovenop de quiche, strooi de mozzarella er als laatste overheen.
  5. Dek de quiche af met aluminiumfolie en bak de quiche in 45 minuten gaar. Haal de laatste 15 minuten de folie van de quiche zodat deze mooi kan kleuren.
Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!