Quiche met kapucijners & spekjes

Quiche met kapucijners & spekjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Quiche met kapucijners & spekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 uien (in ringen)
    • 0.5 bosje peterselie (fijngehakt)
    • 250 g spekreepjes (magere)
    • 8 plakjes (ontdooit)
    • 75 g (geraspt, jong belegen)
    • 100 g slamelange (naar keuze)
    • 140 g
    • 3 el olijfolie
    • 1 el witte wijnazijn
    • 2 potten (à 340 gr) jonge kapucijners (uitgelekt)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

  2. Leg de deegplakjes op de bakplaat, laat de naden overlappen en druk ze aan. Snijd het deeg op 1 cm van de rand in, maar niet helemaal door. Prik het deeg in met een vork en bestrijk met de tomatenpuree.

  3. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de ui toe en bak in 3 minuten zacht, zonder te kleuren. Schep er de kapucijners met de peterselie en zout en peper naar smaak door.

  4. Verdeel de kapucijners over de tomatenpuree. Bestrooi met de kaas.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

  6. Maak de slamelange aan met 2 eetlepel olijfolie, de wijnazijn, zout en peper. Snijd de taart in stukken en serveer met de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!