Quiche met kerstomaten en spinazie

Quiche met kerstomaten en spinazie

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Quiche met kerstomaten en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid
    • 2 el
    • 2 el fijngehakte groene kruiden (bijv. oregano, peterselie of dille)
    • 125 ml crème fraîche halfvet
    • 200 g
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
    • 4 eieren
    • 100 g Gruyère kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  2. Leg de plakjes deeg versprongen op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit. Bekleed de taartvorm ermee. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de quichebodem vervolgens afkoelen.

  3. Was en droog intussen de spinazie. Halveer de tomaten. Klop de eieren met de crème fraîche los.

  4. Verwarm de margarine in een ruime pan. Voeg de spinazie, de inhoud van het bouillonketeltje en de kruiden toe en laat de spinazie al omscheppend slinken. 

  5. Verdeel de uitgelekte spinazie, de tomaten en de kaas over de taartbodem. Schenk het eimengsel erover en bak de quiche in 30-35 minuten goudbruin en gaar.

  6. Zelf deeg maken? Kneed 300 g tarwebloem met 150 g koude in stukjes gesneden margarine en 1 eidooier met koele hand snel tot een soepel deeg. Verpak het in huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten in de koelkast rusten.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!