Quiche met pompoen en truffelolie

Quiche met pompoen en truffelolie

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Quiche met pompoen en truffelolie

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rol bladerdeeg (kant en klaar)
    • 250 g pompoenen
    • 350 g knolselderij
    • 3 eieren
    • 1 el gedroogde tijm
    • 3 blaadjes
    • truffelolie
    • 150 ml (Tip: Blue Band Finesse voor Koken)
    • peper en zout
  • Extra nodig:

    • bakpapier
    • steunvulling (bijv. ongekookte bonen)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd ‘m in blokjes. Schil de knolselderij, snijd 250 g in blokjes. Stoom de pompoen en de knolselderij beetgaar.

  2. Verwarm de oven voor op 210 °C. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm. Prik er met een vork gaatjes in. Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met een steunvulling. Bak de bodem 10 minuten voor. Verwijder de steunvulling en het bakpapier. Bak nog 5 minuten, tot het deeg gaar is.
  3. Klop de eieren los met de melk, room, tijm, peper en zout. Verdeel de blokjes pompoen en knolselderij over de taartbodem. Overgiet met het ei-mengsel. Leg de blaadjes laurier op de taart en bak ze 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C en bak 10 à 15 minuten verder, tot het ei-mengsel gestold is.

  4. Rasp de rest van de knolselderij en maak aan met wat truffelolie, peper en zout. Werk de quiche af met deze salade. Je kunt er eventueel ook nog wat verse truffel over schaven. De quiche kan warm of lauw geserveerd worden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!