Franse open aardappeltaart met spek

Franse open aardappeltaart met spek

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Franse open aardappeltaart met spek

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 7 bladerdeeg bladen (diepvries)
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • zout en peper
    • verse tijmblaadjes (eventueel, zie variatietip)
    • 500 g gedroogde bonen (of andere blinde vulling)
    • 800 g aardappelen (Désirée aardappelen)
    • 125 g
    • 1 rode ui
    • 125 ml
    • 3 eieren
    • 80 g gemalen oude kaas
    • 2 el Calvé mayonaise
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Vet een quichevorm in met vloeibare margarine en bekleed de vorm met plakjes bladerdeeg. Dek de vorm met bladerdeeg af met aluminiumfolie en doe de bonen als blinde vulling in de vorm. Bak de quichebodem 10 minuten voor in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit 1 eetlepel margarine in een koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek uit.
  4. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en snijd deze in halve ringen.
  5. Haal de quichebodem uit de oven en verwijder het aluminiumfolie met de blinde vulling. Vul de vorm om en om met 125 gram uitgebakken ontbijtspekjes, 1 rode ui in ringen en aardappelschijfjes.
  6. Roer de eieren los met de room en maak dit op smaak met zout en peper. Giet het mengsel over de aardappelplakjes en verdeel het over de vorm.
  7. Strooi de kaas over de quiche en druk zacht aan. Bak de quiche in het midden van de oven in 40 minuten mooi bruin.
  8. Serveer de quiche in punten met daarnaast een schep mayonaise.
  9. Serveertip: deze quiche is erg lekker met een frisse salade.

  10. Variatietip: maak de aardappeltaart kruidig door verse tijmblaadjes toe te voegen aan het ei-roommengsel.

Bron: Calvé

Misschien vind je dit ook wel lekker!