Quinoa met geroosterde groenten

Quinoa met geroosterde groenten

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Quinoa met geroosterde groenten

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode uien
    • 125 g bospeen
    • 1 kleine courgette
    • 100 g cherrytomaatjes
    • 2 el Becel met een vleugje olijfolie (20 g)
    • 0.25 rode peper
    • 1 limoen
    • 10 g platte peterselie
    • 150 g hüttenkäse
    • 125 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. 

  2. Pel de uien en snijd ze in partjes. Schrap de bospeentjes en halveer ze in de lengte. Was en snijd de courgette in dikke plakken en halveer ze. Was de tomaatjes en halveer ze. 

  3. Schep de ui met de wortel, de margarine en versgemalen peper naar smaak door elkaar. Verdeel ze over de braadslede of ovenschaal en rooster de groenten 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

  4. Neem de groenten uit de oven en schep er de courgette door. Zet de groenten nog 15 minuten in de oven.

  5. Verwijder intussen de zaadjes uit het pepertje en hak het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun af. Hak de peterselie fijn en schep het met de limoenrasp, de rode peper, versgemalen peper en de peterselie door de hüttenkäse. 

  6. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er vervolgens de geroosterde groenten met de tomaatjes door.

  7. Verdeel de quinoa over borden en serveer met het hüttenkäsemengsel.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!