Quinoa met sperziebonen, tonijn, pistachenoten en munt

Quinoa met sperziebonen, tonijn, pistachenoten en munt

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Quinoa met sperziebonen, tonijn, pistachenoten en munt

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 zoete ui
    • 250 g fijne sperziebonen
    • 4 takjes
    • 160 g tonijnen (in bronwater, uit blik)
    • peper (versgemalen)
    • 150 g
    • 1 tl bouillonpoeder
    • 1.5 el Becel met een vleugje olijfolie (15 g)
    • 2 el grof gehakte pistachenoten
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in dunne partjes. Maak de sperziebonen schoon. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes. Houd 2 mooie toefjes munt apart en snijd de rest in ragdunne reepjes.

  2. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  3. Kook de sperziebonen 7 minuten in water met de bouillonpoeder. Giet ze af en laat ze uitlekken.

  4. Verhit de margarine en fruit de uiparten in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur glazig. 

  5. Schep de quinoa met de gebakken ui, de sperziebonen, de tonijn en de gesneden munt door elkaar. Breng op smaak met versgemalen peper. 

  6. Verdeel de quinoa over de borden, bestrooi met de pistachenoten en garneer met de toefjes munt.

  7. Aantal kcal: ca. 407 p.p.

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!