Quinoa paëlla

Quinoa paëlla

Een recept van Foodblogger Cozy Cuisines
Mag even duren Iets moeilijker Duur

Quinoa paëlla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • paprikapoeder
    • verse peterselie
    • saffraandraadje (een paar)
    • 1 zak grote garnalen
    • 0.5 kg mossel
    • 1 rode ui
    • 2 teentjes
    • kipfiletblokjes
    • 6 tomaten
    • tuinerwten (vries)
    • 1 limoen
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze zacht in een stoofpan met de paprikapoeder en safraan. Intussen ontvel je de tomaten en snijd ze vervolgens in blokjes.

  2. Voeg deze vervolgens toe aan de ui en knoflook. Doe hierbij een scheut water en vervolgens de quinoa. Laat dit geheel pruttelen tot de quinoa gaar is (ongeveer een kwartier).
  3. Als het te droog wordt, een beetje water toevoegen.
  4. De kipblokjes en garnalen gaar grillen in een grillpan. De mosselen koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit kan allemaal tijdens het koken van de quinoa.
  5. Vervolgens voeg je de kip en garnalen toe aan de stoofpan met quinoa. De mosselen ontdoe je voor de helft van de schelp. Voeg het mosselvlees toe aan de quinoa.
  6. De tuinerwtjes toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten door pruttelen. Alle smaken mengen zich nu goed.
  7. Net voor je de paella gaat serveren voeg je grof gehakte peterselie toe en paar schijfjes limoen.
  8. Variatietips: eet je liever geen vlees? Vervang de garnalen en mosselen door stukjes Spaanse chorizo. Voor een vegetarische versie: vervang vis en vlees door grove stukken courgette, paprika en tofu.

Misschien vind je dit ook wel lekker!