Quinoaburger

Quinoaburger

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Quinoaburger

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 2 paprika's (rood en geel)
    • 1 rode ui
    • 2 el olijfolie
    • 60 g
    • 4 sesambroodjes
    • ijsbergsla (4 blaadjes zijn voldoende)
    • 1 vleestomaat (in 4 plakjes gesneden)
    • ketchup (eventueel voor erbij)
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor chili con carne
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de quinoa in een zeef, spoel af met heet water en laat de quinoa uitlekken.

  2. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  3. Verhit 1 eetlepel olie in een braadpan en bak de paprika al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg 400 ml koud water, de quinoa en de inhoud van het zakje kruidenmix al roerende toe. Warm alles kort door en neem de pan van het vuur.
  4. Kook de havermout 15 minuten volgens de aanwijzingen op de verpakking in water gaar. Meng de havermout met het quionamengsel en vorm er 4 hamburgers van.
  5. Bak de quinoa burgers in de rest van de olie aan beide kanten bruin. Snijd intussen de broodjes open en rooster het snijvlak in een hete grillpan.
  6. Verdeel de sla, de tomaat, de uiringen en de burgers over de onderste helften. Leg het kapje erop. Serveer naar wens met tomatenketchup.
  7. Tip: deze quinoa burger is ook erg lekker met barbecuesaus of citroenmayonaise.

Bron: Knorr