Quornstoofpotje met groenten

Quornstoofpotje met groenten

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Quornstoofpotje met groenten

Ingrediënten voor 4 personen
    • 600 g (in blokjes)
    • 2 teentjes
    • citroensap
    • 200 ml
    • 400 ml
    • 1 el maïszetmeel
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 250 g champignons
    • 250 g groene bonen
    • 2 tomaten
    • 3 wortels
    • 3 sjalotjes
    • 1 kruidentuiltje (een bundeltje kruiden dat bestaat uit peterselie, tijm en laurier)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd de sjalotten in partjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.

  2. Fruit de sjalotten glazig in olie. Voeg de champignons toe en bak ze op hoog vuur even mee. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Zet even opzij.

  3. Kleur de quornblokjes rondom bruin in olijfolie. Doe de champignons, sjalotten en bouillon in de pan en breng aan de kook.

  4. Halveer de boontjes. Pel en ontpit de tomaten, hak ze grof. Schil de wortels en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de knoflook.

  5. Voeg de tomaten, de boontjes, de worteltjes, de knoflook en het kruidentuiltje bij de quorn. Kruid met peper en zout. Laat afgedekt 15 tot 20 min. sudderen.

  6. Bind de saus eventueel met een eetlepel maïszetmeel. Schenk de room erbij. Verdeel over kommen of borden en werk af met gesnipperde bieslook.

Misschien vind je dit ook wel lekker!