Raapstelen-stamppot met saltimbocca rolletjes

Raapstelen-stamppot met saltimbocca rolletjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Raapstelen-stamppot met saltimbocca rolletjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 blaadjes salie
    • 8 plakjes rauwe ham
    • 2 snufjes
    • 1 dl witte wijn
    • 8 plat geslagen kalfsfilet á 40 gram
    • 150 g
    • 25 g walnoten (grofgehakt)
    • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 el olijfolie
    • 1 kg aardappel
    • 75 g (50 g stamppot en 25 g saltimbocca rolletjes)
    • 5.5 bosjes raapstelen (grofgesneden)
    • 1.5 dl hete volle melk
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen (het liefst in de schil) gaar in ca. 25 minuten.

  2. Bestrooi 8 plat geslagen plakjes kalfsfilet à 40 g met zout en peper. Leg op elk plakje een blaadje salie en daarop een plakje rauwe ham. Rol de kalfslapjes op en zet ze vast met een prikker. Haal de rolletjes even door wat bloem en klop de overtollige bloem eraf.

  3. Bak ze in 2 el olijfolie op hoog vuur rondom bruin en gaar in 5-8 minuten. Keer ze regelmatig om. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Schenk de olie uit de pan, voeg 1 dl droge witte wijn toe en roer de aanbaksels in de pan los. Laat de wijn even inkoken. Roer dan 25 g boter door de saus.

  4. Laat de gare aardappelen uitlekken, pel ze eventueel en maak ze fijn met een pureeknijper of -stamper. Als de aardappelen voor het koken geschild zijn,moet de puree op zacht vuur al roerend even uitdampen.
  5. Roer de boter door de puree en zo veel hete melk tot er een romig mengsel ontstaat.
  6. Rooster de noten krokant in een droge koekenpan. Roer de noten en raapstelen door de hete aardappelpuree en breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en kaas.
  7. Serveer de raapstelen stamppot met de saltimbocca rolletjes op een bord.