Raapstelenstamppot met geitenkaas

Raapstelenstamppot met geitenkaas

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Raapstelenstamppot met geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bakplaat bekleed met bakpapier
    • 3 el zwarte olijven (in ringen)
    • 2 el olijfolie extra vierge
    • 125 ml crème fraîche
    • 3 bosjes raapstelen (grof gesneden)
    • 4 plakken verse geitenkaas met korst (à 100 gr)
    • 1 kg kruimig kokende aardappelen (geschild en in stukken)
    • 2 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verwarm de ovengrill voor. Leg de geitenkaas op de bakplaat. Schuif de kaas ca. 10 cm onder de hete ovengrill en laat in 4-6 minuten lichtbruin kleuren.

  3. Giet intussen de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche en de olijfolie tot een smeuïge puree. Schep er de raapsteeltjes en olijven met zout en peper naar smaak door.

  4. Verdeel de stamppot over 4 borden. Leg er de geitenkaas bij. Druppel de honing over de geitenkaas.