Rabarber crumble met aardbeien

Rabarber crumble met aardbeien

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Rabarber crumble met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g
    • 80 g lichte basterdsuiker
    • 65 g Blue Band Cake & Koekjes (koud)
    • 250 g
    • 150 g aardbeien
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1 el custardpoeder
    • 4 el crème fraîche
    • aluminiumfolie
    • 1 ovenschaal (of 4 kleintjes, inhoud 150 ml)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Meng de bloem met 50 g van de basterdsuiker, een mespuntje zout en voeg de in stukjes gesneden koude margarine toe. Wrijf de margarine met de toppen van de vingers door het bloemmengsel zodat een grof kruimelig mengsel ontstaat. Zet het kruimelmengsel 20 minuten in de koelkast (of 10 minuten in de diepvries).
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Was de rabarber en snijd de stengels in boogjes van een 1/2 cm. Houd 4 mooi kleine aardbeien apart, maak de rest schoon en snijd ze in plakjes.

  4. Schep de gesneden aardbeien met 30 g basterdsuiker, het kaneelpoeder en de custard erdoor en verdeel het mengsel over in een ingevette ovenschaal (of in 4 ovenschaaltjes). Strooi het kruimeldeeg erover.

  5. Zet de schaaltjes op een stuk aluminiumfolie op het ovenrooster en bak de crumbles in de voorverwarmde oven in ca. 25 minuten lichtbruin.

  6. Laat de crumbles ca. 15 minuten afkoelen. Lepel de crème fraîche op de crumble en garneer met de achtergehouden aardbeien.