Rabarber crumble

Rabarber crumble

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Rabarber crumble

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g
    • 40 g
    • 5 g kaneelpoeder (ca. 1 tl)
    • 90 g
    • 50 g
    • 50 g Blue Band Vloeibaar
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C (elektrische oven).
  2. Schil de rabarber en snijd de stengels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker.
  3. Kook ze 8 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe en laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Het kruimeldeeg: meng met een vork in een grote kom de bloem met de suiker, een snufje zout en de vloeibare margarine tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het rabarbermengsel in de ovenvaste schaaltjes. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de rabarbercrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Tip: de smaak van rabarber gaat heel goed samen met die van aardbeien; je kunt voor de crumble ¼ van de rabarber door aardbeien vervangen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!