Rabarberkoek met amandelen

Rabarberkoek met amandelen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Rabarberkoek met amandelen

Ingrediënten voor 16 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 kg
    • 1 mespuntje zout
    • 150 g margarine
    • 350 g margarine (voor het deeg)
    • 6 eieren
    • 125 g
    • 200 g
    • 100 g
    • 0.5 tl kaneelpoeder
    • poedersuiker
    • 325 g
    • 2 tl citroenschillen (geraspt)
    • 75 g
    • 1 pakje bakpoeder
    • 150 g (voor de crumble)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Schil de rabarber en snijd in stukken van 1,5 cm. 

  3. Maak de crumble door bloem te mengen met het amandelpoeder, de kaneelpoeder en de suiker. Meng de gesmolten boter met het bloemmengsel en kneed tot een kruimelig deeg. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Meng de rabarber met de suiker en laat een uurtje intrekken.

  5. Klop voor het deeg de de eieren met de suiker, de boter (op kamertemperatuur), de geraspte citroenschil en een snufje zout.

  6. Meng de bloem, het zetmeel en het bakpoeder. Zeef het bloemmengsel bij het eimengsel en roer tot een glad beslag.

  7. Bekleed een vierkant bakblik met ingevet bakpapier en leg het deeg erin.

  8. Verdeel de rabarber over het deeg. Bak het 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  9. Bestrooi de koek met de crumble en bak nog eens 30 minuten in de oven.

  10. Laat de koek afkoelen, verdeel in stukken en bestrooi met poedersuiker voor een feestelijke uitstraling.