Ragout met raapjes

Ragout met raapjes

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ragout met raapjes

Ingrediënten voor 4 personen
    • 400 g
    • peper en zout
    • 500 g varkenslapjes
    • 1 el bloem
    • 2 bosjes raapjes (meiraapjes)
    • 2 sjalotten
    • margarine
    • 1 el verse peterselie (gehakt, ter garnering)
    • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken Light
    • 1 bosje (tijm, laurier en peterselie)
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Snijd het vlees in blokjes. Pel de sjalotten en snipper ze fijn.

  2. Kruid het vlees met peper en zout. Bak het snel aan alle kanten goudbruin in boter of olie. Voeg de sjalot toe en laat even meebakken. Bestrooi met de bloem. Schep goed om. Giet de bouillon erbij en voeg gebonden bosje kruiden toe. Laat onder deksel 30 minuten tegen de kook aan sudderen.

  3. Schil de raapjes en snijd ze in blokjes. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat schrikken in koud water en goed uitlekken.

  4. Voeg de raapjes bij het vlees. Laat nog 10 minuten sudderen. Overgiet met de room. Haal de kruiden eruit. Laat nog 5 minuten zonder deksel doorwarmen. Werk af met gehakte peterselie.

  5. Tip van Sandra: verse kruiden over? Maak er een bosje van, wikkel er een touwtje omheen en hang op z'n kop te drogen op een warme en droge plaats.

Misschien vind je dit ook wel lekker!