Rappe risotto met groene asperges

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Rappe risotto met groene asperges

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 40 g Parmezaanse kaas
    • 300 g
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 1 citroen
    • 1 ui
    • 2 teentjes
    • 150 g groene asperges
    • 400 ml

Nog even en dan komt de lente er weer aan. Dat betekent aspergeseizoen! Maar ook nu al kun je ze vinden in de schappen. Probeer ze eens in deze risotto. De groente zorgt voor een lekkere bite die goed samengaat met de zachte en romige risotto. 

Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit aan in wat olijfolie. Kook de quinoa met een bouillonblokje volgens de verpakking. Voeg de quinoa met wat water toe aan de ui en de knoflook.

  2. Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg de rasp bij de risotto. Meng tot slot de parmezaanse kaas erdoor. 

  3. Was de asperges en snijd een stukje van de uiteindes af.

  4. Bak de asperges kort aan in wat olijfolie. Pers een knoflookteen en een halve citroen uit boven de asperges en breng ze op smaak met wat peper en zout.

  5. Serveer de risotto met de groene asperges.
  6. Aantal kcal: 230 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!