Ratatouille met ei

Ratatouille met ei

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Ratatouille met ei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 middelgrote ui
    • 2 teentjes
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 2 middelgrote courgettes
    • 2 tomaten
    • 0.5 bosje verse peterselie
    • 2 el olijfolie
    • 1 volle eetlepel fijngesneden verse salie
    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
    • 4 eieren
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika's schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de rest in stukjes. Was en snijd de courgettes en tomaten in blokjes. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  2. Verhit 1 eetlepel van de olijfolie en bak de ui en de knoflook goudgeel en glazig. Voeg de paprika’s toe en bak al omscheppend 2 minuten mee.

  3. Schep de courgette en de tomaten erdoor. Voeg het bouillonketeltje en 250 ml water toe. Roer de kruiden erdoor. Stoof de ratatouille 20 minuten op een laag vuur.

  4. Bak van de eieren 4 spiegeleieren in een beetje olijfolie en leg op elk portie ratatouille een gebakken ei.

Ratatouille recept met ei. Een lekker eitje als hoofdgerecht? In combinatie met deze ratatouille gemaakt van smakelijke voorjaarsgroenten zet je binnen een half uur een overheerlijk vegetarisch maaltijd op tafel.

Bron: Knorr