Ratatouille basisrecept

Ratatouille basisrecept

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ratatouille basisrecept

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje platte grof gesneden peterselie
    • 100 g Taggiasche olijven zonder pit
    • Bertolli olijfolie
    • 1 pakje aardappelpartjes
    • 6 lamsworstjes (optioneel)
    • 1 tl suiker
    • 1 glas rode wijn
    • 1 gedroogd en verkruimeld rood pepertje
    • 400 g tomatenblokjes uit blik
    • 0.5 el
    • 1 rode paprika (in repen)
    • 2 courgettes (in kwart plakken)
    • 2 grote aubergines (in kwart plakken)
    • versgemalen zwarte peper en zout
    • 8 grote trostomaten (in achten)
    • 3 tenen knoflook (in plakjes)
    • 1 kleine witte ui (gesnipperd)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm een scheut olijfolie in een grote braadpan, fruit hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur zonder dat ze kleuren. Bak de aubergine 5 minuten omscheppend mee, voeg dan de courgette en de paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de tomaten en de Provençaalse kruiden erdoor en laat met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten stoven.

  2. Voeg de tomatenblokjes, het pepertje, de wijn en suiker toe en laat nog 10 minuten stoven. Laat de ratatouille zonder deksel in 10 minuten inkoken. Breng pittig op smaak met peper en zout. Roer als laatste de olijven erdoor.

  3. Bak de aardappeltjes en de worstjes in een grill- of koekenpan. 

  4. Verdeel de ratatouille over 4 borden en serveer met de geroosterde aardappeltjes en de worstjes. Maak het geheel af met verse peterselie en peper.

Heb je over? Gebruik de ratatouille voor deze pasta en deze soep!

Lees ook: 5 tips om slanker te koken

Misschien vind je dit ook wel lekker!