Ratatouille

Ratatouille

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Ratatouille

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 ui (gepeld)
    • 2 teentjes (gepeld)
    • 1 grote aubergine (in blokjes gesneden)
    • 1 courgette (in plakjes gesneden)
    • 1 rode paprika (in blokjes gesneden)
    • 500 g tomaten (in vieren gesneden)
    • 1.5 tl Provençaalse kruiden (gedroogd)
    • 5 el Blue Band Vloeibaar
    • 4 el verse basilicum
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een braadpan en fruit hierin op middelhoog vuur de uisnippers 2 minuten. Pers hierboven de teentjes knoflook uit en fruit 1 minuut mee.

  2. Voeg dan de rest van de vloeibare margarine toe en draai het vuur hoog. Voeg de blokjes aubergine toe en bak ze al omscheppend 5 minuten. Voeg dan de courgette en paprika toe en laat alles 10 minuten fruiten. Schep het zo nu en dan om. 

  3. Voeg de stukken tomaat met de gedroogde kruiden en zout en peper toe en laat alles nog 5 à 10 minuten fruiten.

  4. Strooi voor het serveren de basilicumblaadjes over de ratatouille.

Misschien vind je dit ook wel lekker!