Ravioli-ovenschotel met mascarpone

Ravioli-ovenschotel met mascarpone

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Ravioli-ovenschotel met mascarpone

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 500 g ravioli (verse)
    • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
    • 8 el
    • 2 uien
    • 2 paprika's
    • 2 el Italiaanse kruiden
    • peper en zout
    • 2 handjes
    • cherrytomaatjes (eventueel)
    • 1 scheutje olie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Bereidingstijd: 10-15 minuten + 10 minuten in de oven

  2. Verwarm je oven voor op 200 ºC. Zet een pan water op en kook de ravioli volgens de bereidingswijze op het pak.

  3. Snipper het uitje en snijd de paprika in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en paprika ca. 5 minuten aan.

  4. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en de kruiden toe en meng door elkaar. Voeg ook de mascarpone toe, warm het geheel op en zet vervolgens het vuur uit. Meng de gekookte ravioli door de saus en schep het geheel in een ovenschaal.

  5. Verdeel eventueel wat gehalveerde cherrytomaatjes over de ovenschotel en daarna nog wat geraspte kaas. Zet 10-15 minuten in de oven en smullen maar!

Nog zo'n heerlijke ovenschotel van Lekker & Simpel: Bloemkool-ovenschotel met kerrie

Onthuld! Dit zijn de guilty foodpleasures van BN'ers

Voor de échte kaasfanaten: Welke kaas past perfect op je ovenschotel?

Misschien vind je dit ook wel lekker!