Ravioli van butternutpompoen met salieboter

Ravioli van butternutpompoen met salieboter

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Ravioli van butternutpompoen met salieboter

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 450 g butternutpompoenen (vruchtvlees)
    • 1 sjalot
    • 1 bosje lente-ui
    • handje basilicum
    • 6 blaadjes
    • citroensap
    • 125 g
    • 50 g
    • 3 eieren
    • 50 g walnoten (gehakt)
    • olijfolie
    • peper
    • zout
    • 1 prei
    • 50 g margarine
    • 300 g (fijn)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Breek de eieren in het kuiltje. Kneed tot een egaal, elastisch deeg. Maak een bol, bestuif met bloem en laat 10 minuten afgedekt rusten op kamertemperatuur. Rol uit tot 2 fijne lappen.

  2. Snijd de prei in ringen, de pompoen in blokjes en snipper de lente-ui en de sjalot. Verhit olie in een pan en stoof de groenten tot ze beetgaar zijn. Mix de groenten met de ricotta, de basilicum en de parmezaan. Kruid met peper en zout.

  3. Verdeel de vulling in hoopjes over 1 pastavel, laat er telkens ± 4 cm afstand tussen. Bedek met het tweede vel. Haal er ’kussentjes’ uit met een steekvorm. Maak met een vork de kartelranden. Kook ze enkele minuten in gezouten water.

  4. Snijd de salie in reepjes. Smelt de margarine in een pan en voeg de salie toe. Voeg vervolgens wat citroensap en peper toe. Rooster de walnoten in een pan zonder olie of boter.  

  5. Serveer de ravioli met de salieboter. Werk af met gehakte walnoten en een blaadje salie.