Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Red velvet cupcakes

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 150 g witte basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 20 ml natuurlijke rode kleurstof
    • 150 g zelfrijzend bakmeel
    • 0.5 rol fondant (à 200 g)
    • 150 g poedersuiker + extra om uit te rollen
    • 3 el gehakte cranberry's
    • 1 el rood gekleurd suiker (of andere garnering naar keuze)
    • 10 kleine toefjes munt
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. 

  2. Klop met een mixer de suiker met de helft van de margarine lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren en 2/3 deel van de kleurstof toe. Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel het zelfrijzend bakmeel erdoor.

  3. Verdeel het beslag over de (papieren) bakvormpjes (vul tot ¾), bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

  4. Klop intussen voor de crème de rest van de margarine met de poedersuiker met een mixer tot een luchtig mengsel. Breng de botercrème op kleur met de rest van de rode kleurstof. Doe de crème over in de spuitzak en laat in de koelkast opstijven.

  5. Rol het fondant uit op een met poedersuiker bestoven aanrecht en steek er cirkeltjes uit. Garneer de cupcakes met de rolfondant. Spuit er een toef botercrème op en garneer het de gehakte cranberry's, de gekleurde suiker en de toefjes munt.

  6. Tip: voor een rode kleur pureer en zeef je frambozen. Voor een intensieve rode kleur moet je de puree nog extra inkoken. Let er wel op dat de puree niet aanbrandt.