Snelle gazpacho met tomaat, komkommer en paprika

Snelle gazpacho met tomaat, komkommer en paprika

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Snelle gazpacho met tomaat, komkommer en paprika

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 sjalot (gepeld)
    • 1 teentje knoflook (gepeld)
    • 2 paprika's (rood en geel, schoongemaakt)
    • 1 stengel bleekselderij (harde draden verwijderd)
    • 1 komkommer (zonder schil)
    • 1 blik tomatenblokjes (op sap, 400 g)
    • 2 el olijfolie
    • 1 citroen (het sap ervan)
    • tabasco (naar smaak)
    • zout (naar smaak)
    • 1 lente-ui (in ringen)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de sjalot, het teentje knoflook, de rode paprika, de bleekselderij en de komkommer grof en doe in een hoge kan. 

  2. Voeg de hele inhoud van het blik tomatenblokjes, de olijfolie en het citroensap toe en mix tot een glad geheel.

  3. Voeg nog ca. een half tot 1 blik water toe om de gewenste dikte te krijgen. Breng op smaak met zout en tabasco en zet minimaal 2 uur koud in de koelkast.

  4. Roer de soep vlak voor het serveren goed door en garneer met ringen lente-ui en miniblokjes van de gele paprika.

Misschien vind je dit ook wel lekker!