Rijkgevulde savooikool gewikkeld in spek

Rijkgevulde savooikool gewikkeld in spek

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Rijkgevulde savooikool gewikkeld in spek

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 snufje paprikapoeder
    • 1 snufje zout
    • 1 ei
    • 1 snufje Peper
    • 50 g noten (grof gehakt)
    • 4 dadels (fijngesneden)
    • olijfolie
    • 2 sjalotjes (fijngesneden)
    • 200 g (gekookt)
    • 1 teen knoflook (gesnipperd)
    • 8 plakjes
    • 1 savooikool
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Haal 4 grote, mooie bladeren van de kool en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Laat goed uitlekken en verwijder de harde nerf.

  2. Snijd een kwart van de savooikool fijn en stoof dit met het sjalotje en de knoflook gaar. Meng de kool met de gekookte quinoa, een geklopt ei, de noten en de dadels.
  3. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  4. Vul de gekookte bladeren met het quinoamengsel. Leg er 2 plakjes spek op en bind dit vast met het keukentouw.
  5. Bak de gevulde kool nog 10 minuten. in een voorverwarmde oven van 180ºC.