Rijst met broccoli en wortel

Rijst met broccoli en wortel

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Rijst met broccoli en wortel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
    • 250 g langkorrelige rijst (bijv. basmati of jasmijnrijst)
    • 400 g broccoli
    • 2 wortels
    • 3 cm verse gemberwortel
    • 2 teentjes
    • 1 kleine verse rode chilipeper
    • 3 bosuitjes
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de bouillon van het bouillonketeltje en 500 ml water in een pan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat met de deksel op de pan staan.

  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil en snijd de wortels in reepjes. Schil de gemberwortel en rasp of hak hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd de peper in dunne ringetjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. 

  3. Verhit de vloeibare margarine, op en halfhoog vuur, in een ruime wok en bak de broccoli met de wortel al omscheppend in 7-10 minuten lichtbruin. Voeg de gember, de knoflook en de chilipeper toe en bak 3-4 minuten op een halfhoog vuur mee.

  4. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend 5-7 minuten mee. Voeg de bosui toe en bak nog 2 minuten. Serveer direct.

Dit lekkere rijst recept pept je op in de winter. Lekkere pittige gebakken rijst met knapperige broccoli en wortel zorgen samen voor een heerlijk vegetarisch gerecht. Gember en chilipepers staan bekend om hun verwarmende werking, prima ingrediënten voor dit overheerlijke vegetarische rijst recept.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!