Rijst uit de oven met bloemkool en kip

Rijst uit de oven met bloemkool en kip

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Rijst uit de oven met bloemkool en kip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 75 g gewelde abrikozen (of halfgedroogde)
    • 2 uien
    • 1 kleine bloemkool
    • 50 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 350 g kip (in reepjes)
    • 2 tl milde kerriepoeder
    • 1.5 tl
    • 325 g gele rijst
    • 1 l hete groentebouillon
    • 15 g verse koriander (klein bosje)
    • 1 ovenschaal 2,5 l
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de abrikozen in stukjes. Pel en snijd de ui fijn. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes 3 minuten en schep geregeld om. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten. Roer de kerrie, de kaneel, de abrikozen en de (ongekookte) rijst erdoor.
  3. Doe de bloemkool in een grote (ingevette) ovenschaal. Verdeel het rijstmengsel erover en schenk de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
  4. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten gaar worden.
  5. Hak ondertussen de koriander fijn.
  6. Breng de rijst op smaak met peper, eventueel nog wat zout en nog een snufje kaneel. Schep de koriander erdoor. Verdeel de rijst over 4 borden.

Misschien vind je dit ook wel lekker!