Rijstnoedels met kabeljauw- zeewierpakketjes en zwarte boontjes

Rijstnoedels met kabeljauw- zeewierpakketjes en zwarte boontjes

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Rijstnoedels met kabeljauw- zeewierpakketjes en zwarte boontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 250 g rijstnoedels (bijvoorbeeld mihoen)
    • 5 bosuitjes (alleen het wit) (in ringetjes)
    • 2 el
    • 1 dl hoisinsaus
    • 400 g kabeljauwfilet of andere witvis
    • 25 g gedroogde zwarte bonen
    • 4 nori-vellen (gehalveerd)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Week de bonen ca. 30 minuten in lauw water en gooi het weekwater weg. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Verdeel de vis in 8 gelijke stukken en kwast ze in met een deel van de hoisinsaus. 

  3. Vouw de halve nori-vellen dubbel over de lengte en wikkel hierin de stukken vis. Plak de vellen dicht door ze aan de uiteinden een beetje nat te maken. Er mag aan beide kanten vis uit de pakketjes steken.

  4. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en gaar ze ca. 8 minuten in de oven. Kook intussen de noedels in ruim kokend water in de op de verpakking aangegeven tijd. Giet af door een zeef. 

  5. Hak de bonen grof en meng ze met de azijn, de bosui en de rest van de hoisinsaus. Warm de saus kort op in een pannetje. 

  6. Verdeel de noedels over verwarmde borden en lepel de bonensaus erover. Leg de vis erop.