Rijstsalade met avocado

Rijstsalade met avocado

Met slimme tips van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Rijstsalade met avocado

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 limoen
    • 1 avocado
    • 1 blik kidneyboon (à 400 ml, uitgelekt)
    • 1 pak rijst (meergranen, à 275 g)
    • zout en peper
    • 3 eieren
    • 3 el (in reepjes)
    • 5 el olijfolie extra vierge
    • 250 g cherrytomaatjes (gehalveerd)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder stromend water koud. Kook de eieren in 8 minuten hard.

  2. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de eieren en snijd in stukjes.

  3. Schep de tomaatjes, de bonen, de avocado en het ei door de rijst. Breng de salade op smaak met het sap van de limoen, de olijfolie, de munt en zout en peper.

  4. Tip van Sandra: een ongeschild (hard)gekookt ei is vier dagen tot een week houdbaar in de koelkast. Zijn de eieren al geschild? Bewaar de eieren dan in een schaal met water maximaal een week in de koelkast.

  5. Tip van Sandra: eieren in stukjes hakken doe je snel door gebruik te maken van een eisnijder.

Misschien vind je dit ook wel lekker!