Rijstschotel met shoarma

Rijstschotel met shoarma

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rijstschotel met shoarma

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 5 tomaten
    • 300 g preien (gesneden)
    • 250 g shoarmavlees
    • 250 g kastanje champignons gesneden
    • 2 tl
    • 200 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook. Strooi de rijst er in, roer een keer door en kook de rijst, vogens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, op een klein vuur gaar. Breng in een steelpan ruim water aan de kook. 

  2. Snijd aan de onderkant van de tomaat het velletje kruislings in. Dompel hem ongeveer 10 tellen in kokende water tot het velletje knapt. Haal hem met een lepel eruit. Trek het vel eraf en snij de tomaten klein.

  3. Was de champignons en snijd ze in plakken. Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin al roerend het shoarmavlees bruin. Voeg de prei en de champignons toe en bak dit kort mee. 

  4. Schep de tomaten er door en smoor het gerecht met een deksel op de pan 10 minuten. Schep de rijst er door. Maak het gerecht eventueel verder op smaak met paprikapoeder, peper en zout

Misschien vind je dit ook wel lekker!