Risotto met doperwten en bacon

Risotto met doperwten en bacon

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met doperwten en bacon

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el olijfolie
    • 1 ui (groot, fijngehakt)
    • 1 teentje knoflook (uit de pers)
    • 350 g
    • 125 ml (droog)
    • 1 l bouillon (groente)
    • 60 ml
    • 400 g erwten (tuinerwten uit de diepvries)
    • 60 g margarine
    • 2 el (gehakt)
    • 100 g (Parmezaanse kaas)
    • 150 g (uitgebakken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan en voeg de ui toe. Bak al omscheppend op matig vuur 2 minuten tot hij zacht is. Voeg de knoflook toe, bak een paar seconden mee en voeg dan de rijst toe, bak deze mee tot de korrels glazig zijn met een wit hart. Blus af met de wijn en schep al roerend om.

  2. Voeg al roerend lepel voor lepel een scheut hete bouillon toe en blijf voortdurend roeren tot elke lepel volledig is opgenomen. Voeg dan pas een nieuwe lepel toe.

  3. Voeg als de rijst beetgaar is (dat is altijd na 20 minuten), de doperwten, sojasaus, boter, peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas toe. Roer om en laat met het deksel op de pan 5 minuten staan met het vuur uit.

  4. Dien op met verkruimelde uitgebakken bacon erop en bestrooid met Parmezaanse kaas.

  5. Dit gerecht bevat circa 309 kcal p.p.