Risotto met groene asperges en citroen

Risotto met groene asperges en citroen

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Risotto met groene asperges en citroen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g groene asperges
    • 1 ui
    • 2 tabletten Knorr Bouillon Finesse Tuinkruiden
    • 1 citroen
    • 1 zakje Knorr Botersaus voor Asperges
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 400 g
    • 100 ml droge witte wijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het onderste stugge stukje eraf. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm. Pel en snipper de ui. Was de citroen en rasp de gele schil dun af.
  2. Breng 1 l water met de bouillontabletten aan de kook. Temper het vuur en houd de bouillon warm.

  3. Verwarm de vloeibare margarine in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui al omscheppend in ca. 5 minuten goudgeel en glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend totdat de korrels glazig zien. Voeg de wijn toe en voeg als de wijn is opgenomen de bouillon in gedeelten toe. Voeg het volgende deel pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Roer regelmatig.

  4. Voeg als de rijst bijna gaar is de asperges en de inhoud van het zakje botersaus voor asperges toe. Kook de asperges net gaar, roer regelmatig. Voeg de citroenrasp en de tijm toe en schep alles goed om. 

  5. Neem de pan van het vuur en laat de risotto 5 minuten met de deksel op de pan rusten.

Risotto recept met groene asperges en citroen. Maak deze heerlijke romige risotto met de frisse smaak van citroen en de hele familie eet vast zoet zijn bordje leeg!

Bron: Knorr