Risotto met ham en doperwtjes

Risotto met ham en doperwtjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Risotto met ham en doperwtjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g risotto
    • 2 uien
    • 1 l groentebouillon
    • 200 g hamreepjes (of hamblokjes)
    • 200 g doperwtjes
    • 4 el
    • 1 handje geraspte (Parmezaanse) kaas
    • 1 tl Italiaanse kruiden
    • zout en peper naar smaak
    • 2 el olijfolie
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper het uitje. Fruit je ui aan in wat (olijf)olie totdat het glazig is. Voeg je risotto toe en laat ook deze glazig worden.
  2. Voeg een scheut bouillon toe en je kruiden. Zodra de bouillon opgenomen is voeg je weer een beetje bouillon toe. Zorg ervoor dat de rijst bijna continu onder ‘water’ staat. Vergeet niet om regelmatig te roeren. Ga net zo lang door totdat je risotto gaar is en het vocht is opgenomen.

  3. Voeg de laatste 5 minuten de hamreepjes, doperwtjes, mascarpone en geraspte kaas toe.
  4. Serveer met nog een beetje vers gemalen zwarte peper en een beetje extra kaas.

Misschien vind je dit ook wel lekker!