Risotto met paddenstoelen en Melvita

Risotto met paddenstoelen en Melvita

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met paddenstoelen en Melvita

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bosje peterselie (fijngesneden)
    • 2 dl
    • 2 el crème fraîche
    • 1 teentje knoflook (geperst)
    • 250 g
    • 1 bakje Parmezaanse kaas flakes
    • 4 sjalotjes (gesnipperd)
    • 12 kleine trostomaten
    • 2 el melvita bloemenhoning
    • olijfolie
    • 300 g gemengde paddenstoelen (in plakjes)
    • 1 l kippenbouillon
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Leg de tomaatjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper en zout en pof ze 4 minuten in de oven.

  3. Fruit 2 sjalotjes met olijfolie in een hoge pan. Voeg de risottorijst toe, roer en laat de rijst glazig worden.

  4. Blus af met de witte wijn en blijf roeren. Voeg, als de wijn is opgenomen, bouillon toe, zodat de rijst onder water staat. Herhaal dit telkens als de rijst het water heeft opgenomen tot de rijst gaar is, maar nog wel ‘bite’ heeft.

  5. Bak in een andere pan met olijfolie de paddenstoelen. Voeg de laatste sjalotjes en Melvita Bloemenhoning toe.

  6. Haal de pan van het vuur en laat de paddenstoelen in een zeef uitlekken. 

  7. Meng de risotto met de paddenstoelen en de crème fraîche. Voeg wat zout en peper toe. Serveer de risotto met de Parmezaanse kaas en peterselie.