Risotto met paddenstoelen, gerookte kip en paprika

Risotto met paddenstoelen, gerookte kip en paprika

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met paddenstoelen, gerookte kip en paprika

Ingrediënten voor 3 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g groene sla
    • 40 g geraspte (Parmezaanse) kaas
    • 1 ui
    • 1 maaltijdpakket Bertolli Risotto con Funghi
    • 5 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 2 paprika's (1 rode en 1 gele)
    • 200 g champignons
    • 200 g gerookte kipfilet
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de gerookte kip in stukjes, meng het met de ‘Marinade kruidenpasta’ uit het maaltijdpakket en marineer ze een paar minuten.

  2. Snijd ondertussen de champignons klein. Pel en hak de ui fijn. Snijd de paprika’s in stukjes.
  3. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een (kook)pan en bak hierin de ui en de helft van de paprika 3 minuten op een laag vuur. Roer de inhoud van de zakjes ‘risottorijst’ en ‘risottomix’ uit het pakket door het gebakken ui-paprikamengsel.
  4. Voeg 650 ml water toe en breng het al roerend aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat de risotto 12 minuten zachtjes koken.
  5. Voeg als de risotto 12 minuten heeft gekookt de gemarineerde gerookte kip toe en kook nog 4 minuten. Roer dan de champignons erdoor en kook nog 4 minuten.
  6. Meng het zakje Balsamico saladedressing uit het pakket met 3 eetlepels koud water en 3 eetlepels olie. Meng de dressing met de sla en de rest van de paprika.

  7. Roer de Parmezaanse kaas door de risotto en verdeel de risotto over diepe borden.

  8. Dit gerecht bevat ca. 720 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!