Risotto met paddestoelen en pompoen

Risotto met paddestoelen en pompoen

Snel klaar Iets moeilijker Iets duurder

Risotto met paddestoelen en pompoen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 0.5 tl geraspte nootmuskaat
    • 1 ui
    • zout en peper
    • 25 g
    • 7 blaadjes salie
    • 1 tl sojasaus
    • 4 el crème fraîche van geitenmelk
    • 50 ml olijfolie
    • 150 g kastanjechampignons in plakjes
    • 125 ml droge witte wijn
    • 160 g
    • 400 g kleine pompoen
    • 1 handje gedroogd eekhoorntjesbrood
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak de bouillon een dag van tevoren. Leg hiervoor het eekhoorntjesbrood een half uur in het gekookte water, giet door een zeef en bewaar zowel de gewelde paddenstoelen als de bouillon. Breng de bouillon op smaak met peper, zout en sojasaus. 

  2. Maak de pompoen schoon en snijd deze in kleine blokjes. Verhit olijfolie op middelhoog vuur en fruit de pompoen, uitjes en het uitgelekte eekhoorntjesbrood. Voeg geleidelijk de rijst toe en zet het vuur hoog. 

  3. Zodra de rijstkorrel glazig kleurt – let op: niet laten aanbranden – blus je het geheel af met de witte wijn. Schenk de verwarmde bouillon bij de rijst en kook de risotto in ongeveer 12 minuten gaar. 

  4. Verhit intussen olijfolie in een pan en bak de plakjes champignon. Voeg de laatste minuut blaadjes salie toe en zet het vuur uit. 

  5. Breng de risotto op smaak met de boter, crème fraîche, nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Verdeel de gebakken champignons over de risotto en serveer direct.

Misschien vind je dit ook wel lekker!