Risotto met pompoenpuree en geitenkaas

Risotto met pompoenpuree en geitenkaas

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Risotto met pompoenpuree en geitenkaas

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 middelgrote uien (gesnipperd)
    • 600 ml (evt. van blokje)
    • 3 el Bertolli olijfolie
    • 20 blaadjes basilicum
    • 250 g geitenkazen
    • 100 g
    • 700 g pompoenen
    • 1 zwarte peper
    • 100 g Parmezaanse kaas
    • 600 ml droge witte wijn
    • 300 g
    • 3 tenen knoflook (gesnipperd)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Laat de olijfolie in een koekenpan/hapjespan warm worden. Fruit hierin de knoflook en ui op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens net zo veel wijn toe tot de risotto onderstaat. Laat dit twintig minuten koken op laag vuur en voeg steeds een beetje vocht toe. Eerst de wijn, daarna de bouillon. Blijf roeren. 

  2. Snijd de pompoen in stukjes. Laat de boter in een pan met deksel langzaam smelten. Voeg de pompoen toe en laat vijf minuten zachtjes stoven. Pureer daarna ¾ van de pompoen met de staafmixer. 

  3. Proef intussen de risotto. Deze moet na twintig minuten al dente zijn. Laat nog even koken (en blijf roeren) als de risotto nog niet beetgaar is. Rasp intussen de Parmezaanse kaas en roer deze door de risotto. Breng op smaak met peper. 

  4. Verdeel de risotto over diepe borden, schep in het midden een dot pompoenpuree en schep op elke portie wat pompoenblokjes, brokjes geitenkaas en blaadjes basilicum.

Misschien vind je dit ook wel lekker!